Kamp tatili artık trend bir tatil seçeneği haline gelmiştir. Durum böyle olunca Türkiye’nin en iyi kamp alanları da araştırılmaya başlanmıştır. Ülkemiz tüm güzelliklerini sizlere sunarken harika bir coğrafyaya sahip çok sayıda bölgeden oluşmaktadır. Elbette doğa ile iç içe olmak ve bol oksijenli bir ortamda kamp tatili yapmak isteyenler için sayısız alternatifin olduğu unutulmamalıdır.

İzmir – Karaburun Kamp Alanı

İzmir, Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlerini her dönem ağırladığı güzel kentlerimizden biridir. Bu bölgede çok sayıda tatil merkezi bulunmaktadır. Ancak kamp tatili yapmak isteyenler de daha fazla beklemeden gerekli tatil planlarını oluşturabilir. Karaburun bölgesi, kamp tatiline en uygun alanlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Üstelik burada karavan kiralayarak da karşı konulamaz bir doğa manzarasına şahitlik edebilirsiniz.

Marmaris – İnbükü Orman Kampı

Marmaris de tıpkı İzmir gibi her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Ancak kamp tatili yapmak isteyenler de artık bu bölgeye uğramaktadır. İnbükü Orman Kamp alanında denize girebilirken balık avlayabilir ve doğanın tüm güzelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Ölüdeniz – Kelebekler Vadisi

Fethiye şüphesiz en iyi tatil bölgelerinden biridir. Ayrıca Türkiye’nin en iyi kamp alanları arasındadır. Kelebekler vadisinde 125 adete kadar çıkabilen çadır kapasitesi aslında farklı aktiviteleri de beraberinde getiriyor. Bölgede denize girebilir, paraşüt heyecanını yaşayabilir ve elbette stressiz bir vakit geçirebilirsiniz.

Antalya – Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon bir milli parktır. Haliyle koruma altındadır. Dünya genelindeki en zengin bitki çeşitlerini barındıran Antalya bölgesinde çadır kurmak isteyenler daha fazla vakit kaybetmeden Köprülü Kanyon’a uğrayabilir.

Gökova – Akyaka

Türkiye’nin en iyi kamp alanları arasında yerini alan Akyaka oldukça sessiz ve huzurlu bir alandır. Muğla’nın Akyaka beldesinde yer alan bu kamp alanında birçok koy ziyareti de yapılabilir. Giriş ücretlerini araştırarak gerekli rezervasyon işlemlerini tamamlayabilir ve güzel bir kamp tatiline başlayabilirsiniz.

Aslında tüm bu alternatiflerin yanı sıra ülkemizde en çok tercih edilen kamp alanı, İzmir Karaburun bölgesidir. Burada muhteşem bir doğa manzarası vardır. Ayrıca belirttiğimiz üzere karavan ile kamp tatili yapmak için de İzmir Karaburun bölgesini tercih etmeniz yeterlidir.